Gayrimenkul Danışmanı ne yapar?

Gayrimenkul Danışmanı ne yapar?

Bir insanı başarılı girişimci yapan nedir? Onun başarıya ulaşmasını sağlayan, başkalarında olmayan, ona ait özellikler nelerdir? 

İnsanın aklına hemen pek çok özellik geliyor..
Azimli olmak..
Çalışkan olmak..
Başkalarının göremediği fırsatları görmek..

Ama bunlardan daha da önemlisi hedefine ulaşmasını sağlayacak bir sisteme sahip olması. Ya da o sistemi kurmaya aday olması..

Girişimcinin karşısına dikkatini çelecek pek çok engel çıkıyor. Bunlardan bazıları önemli, bazıları önemsiz olabiliyor. Mükemmele ulaşmak isteyen girişimci ufak detaylara takıldığında enerjisini yitiriyor, motivasyonu düşüyor..

Oysa önemli olan bazen yavaş, bazen hızlı, hep ilerleyebilmek.

Önemli olan hedefe odaklanabilmek.

Hedefinize yaklaştığınız sürece ufak pürüzlerin önemi yok. Onları daha sonra düzeltebilirsiniz.

Bu noktada yetenek yönetiminin önemi ortaya çıkıyor.

Her konuda bilgili olmak mümkün değil. Eksik olan yönler geliştirebilir. Ancak bu gelişim uzun süre alacak ise bu konuda destek almak çok daha etkili. Bu destek bir mentor olabilir, ya da profesyonel hizmet alınan bir şirket.

Girişimcinin ilk hedefi ona müşteri kazandıracak, satış getirecek çalışmalara odaklanmak olmalıdır.

Eğer sunduğu ürün ya da hizmet müşteriye gerçekten fayda sağlıyor ise müşteri ufak kusurları kabul edebilir. Bu kusurlar ya da eksiklikler zaman içerisinde düzeltilir, geliştirilir.

Girişimcilikte başarının sırrı şu anda tam olarak nerede olduğunuzu, buraya nasıl geldiğinizi ve gerçek potansiyelinize ulaşmanızın önünde ne gibi engellerin olabileceğini keşfetmekte yatıyor.

Herkesin güçlü ve zayıf yönleri var. Genellikle insanlar güçlü yönlerini ön plana çıkartan işlere yoğunlaşıyorlar ve zayıf oldukları alanlardaki işleri erteliyorlar, ya da görmezden geliyorlar. Çünkü böyle yaptıklarında kısa vadede kendilerini mutlu hissediyorlar.

Ancak işin aslı öyle değil.

Zayıf olduğumuz alanlardaki işleri ertelediğimizde ya da görmezden geldiğimizde girişim yerinde sayıyor. Bu konularda mentor desteği ile ya da profesyonel hizmet satın alarak ilerlemek mümkün.

Girişimi başarıya ulaştırmak için girişimin gelecekteki haline odaklanmak gerekiyor. Olayları bu günkü hali ile görmek yerine gelecekte olmak istediğimiz şekilde görmemiz ve ona göre yol haritamızı çizmemiz başarıya ulaşmayı kolaylaştırıyor.

Sonuçta, nereye gideceğiniz bilen denizci her rüzgardan yararlanmayı bilir.

RE/MAX girişimciliğinin güzelliği sunduğu yol haritasında. Dünya genelinde uygulanmış ve başarıya ulaşmış bir yol haritası ile işini inşa etme fırsatı söz konusu. Bu yol haritasında girişimcinin takıldığı , eksik kaldığı noktalarda ofis profesyonel destek sunuyor. Bu sayede girişimci işi hızlı şekilde kurabiliyor, geliştirebiliyor.

31 Mart 2021
Randevu Oluştur

Bilgilerinizi girin, hızlıca bağlantı kuralım.

Girişimciliğe yatkınlığını ölç! Teste Başla