Randevu Oluştur
Bilgilerinizi girin, hızlıca bağlantı kuralım.
Ancak bu basitliğin arkasında ise girişimcilik içinde çoğunlukla yüksek risk barındıran, yaşam tarzında, gelirde, çalışma şekillerinde ciddi değişiklikler içeren ve sunan bir kavramdır.
Özellikle ücretli çalışmanın genel kâbul gördüğü ve desteklendiği toplumlarda bu kararı almak çok zor olsa da aslında çoğu insanın içinde parlatılmayı ve ortaya çıkmayı bekleyen bir girişimci ruh vardır.
Bağımlı çalışmanın üzerinde baskılardan kurtulmak isteyenler, daha fazla gelir hedefleyenler, iş koşullarını kendileri düzenlemek isteyenler girişimcilik fırsatlarını takip ederek kendileri için uygun olabilecek girişimcilik fikirlerini içten içe bazen açıkça beklerler.
Özgüven sahibi ve cesaret ile risk alma konusunda daha açık olan kişiler kendilerini gerçekleştirmek için girişimcilik fikirleri peşinde koşarlar.
Bazen girişimcilerin karşılarında görünmeyen bir duvar vardır. Bu duvar çoğunlukla ekonomik koşullar ve sermaye ihtiyacıdır. Ekonomik koşullara güvensizlik, sermaye azlığı veya maddi risk almaktan çekinmek girişimcileri bazen hayatlarını değiştirecek yeni bir başlangıçtan alıkoyabilmektedir.
Peki riski az kazancı yüksek girişimcilik modelleri yok mudur?
Elbette ki vardır ve yüksek gelir elde etme şansıyla bu sektörlerin başında gayrimenkul sektörü gelir.
Gayrimenkul sektöründe kurumsal şirketlerden franchising almak bir girişimcilik modeli iken bir ofiste gayrimenkul danışmanı olarak başlamak da başka bir girişimcilik modelidir.
Önceki yıllarda gayrimenkul danışmanlığı pek de girişimcilik olarak algılanmazken özellikle Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile yapılan değişiklikle bu işi profesyonel bir meslek olarak gören girişimciler tarafından yapılır hale gelmiştir.
Bunun birkaç sebebi var öncelikte Mesleki Yetkilendirme Kurumu tarafından verilen sicil belgelerine sahip olmayanların gayrimenkul alanında çalışmaları yasaklanmış; ardından şirket sahibi olma koşulu getirilmiştir.
Yani bir danışman Gayrimenkul danışmanlığı markalarında çalışarak kendi alt franchising’i ile ortak ofis kullanımı ve kazanç paylaşımı sistemleri dahilinde kendi girişimlerinin sahibi olmuş olmaktadır.
Bu tip bir girişimcilik modeli yatırım maliyetlerinin 15-20.000 tl arasında olduğu ve riskin neredeyse hiç olmadığı kendi işlerini yüksek kazanç fırsatı ile yapmak isteyenler için çok cazip bir sektör olmaktadır.
Bilgilerinizi girin, hızlıca bağlantı kuralım.